Vücut Estetiği

Vücut Estetiği Tüm Uygulamalarımız

Kadınların en çok önem verdiği estetik öğelerden biri olan bacaklar çarpık, çok ince ya da çok kalın olduklarında, rahatsız edici bir görüntüye sebep olabilirler. Bacaklarda bulunan şekil bozuklukları bacak estetiği operasyonları ile giderilebilir.

Etek ya da şort giymek isteyen kadınlar, bacaklarındaki sorunlar nedeniyle bu kıyafetleri giyerken kötü hissederler. Çarpık ya da alt bacakların normalden ince olması, en sık karşılaşılan bacak problemleridir. Estetik müdahaleler ile bacakları şekillendirmek ve kalınlaştırmak mümkündür.

Çöp bacak ameliyatı

Bacakların aşırı ince olması, çöp bacak olarak tabir edilir. Çöp bacak ameliyatı hastane koşullarında ve genel anestezi altında yapılır. Bir saat süren operasyonda, dizin arkasında bulunan katlantı yerinden minik bir kesi alınır. Bu kesi yerinden kas ve kas kılıfı arasına bacak implantı konulur. Daha çok alt bacağın iç bölgesine yerleştirilen implantın hacim ve uzunluğu her kişide farklı ölçülerdedir. Diz içinden 5 cm altta ve ayak bileğinden 5 cm üstte olacak şekilde protezin ebadı belirlenir.

Ameliyat sırasında ayak bileğindeki dolgunluğu çoğaltmak için yağ enjeksiyonu yapılabilir. Bacak implantı, çocuk felci ya da travma gibi durumlar nedeniyle oluşan şekil bozukluklarında her iki bacağa da yerleştirilebilir.

Bacaklar, alt ve üst bacak (uyluk) olacak şekilde kabaca iki kısma ayrılabilir. Alt bacaktaki şikayetlerde daha çok, bacakların iç kısımlarındaki dolgunluğun artırılması ve çarpıklığın giderilmesi istenir. Üst bacak sorunlarında ise bacakların üst kısımlarının sıkılaşması ve iç bölgelerinin dolgunlaştırılması istenir.

Bacak tedavisinde hangi yöntemler uygulanır?

Alt bacaklarda;

  • Lazer lipoliz,
  • Baldır (bacak protezi) calf implantı,
  • Kök hücrelerden yağ dokusu aktarımı,
  • Hyalüronik asit içeren hazır dolgular.

Üst bacaklarda;

  • Uyluk germe,
  • Lazer lipoliz,
  • Kök hücrelerden yağ dokusu aktarımı,
  • Hyalüronik asit içeren hazır dolgular.

Bacak implantı

Kişilerin bacak ölçülerine ve beklentilerine göre bacak implantının ebadına karar verilir. Asimetrik protezler; üst pol daha dolgun olduğu için ve kas başı dolgunluğu daha iyi sağlandığı için tercih edilirler. Yerleştirilecek protezler alt bacağın tamamını kapsayacak şekilde seçilir. Kısa protezler ile geçişler daha sert olacağından kötü bir görüntü oluşabilir.

Bacak implantı yerleştirildikten sonra varis çorabı giyilmesi önerilir. Bacak yükseltme ve evde dinlenme tavsiye edilir. Ameliyattan sonraki ilk haftada hastanın yalnızca temel ihtiyaçlar halinde kalkması ve evden dışarı çıkmaması gerekir. Hastalar 2 hafta içinde ayağa kalkabilir ve günlük hayatına devam edebilir.

0 (312) 443-0337

Doç. Dr. Zühtü Demir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Lazer lipoliz vücut estetiğinde kullanılan tekniklerden bir tanesidir.

Lazer lipoliz nedir?

Uygulama şekli lazer liposuction yöntemi ile aynıdır. Aradaki tek fark, lazer lipolizde yağlar alınmazlar. Zaman içinde doğal yollarla vücuttan atılmaları sağlanır. Bunun için belli bir süre gereklidir.  Daha çok yağ fazlalığı yoğun olmayan yanak ve gıdı bölgelerinde lazer lipoliz tercih edilir.

Lazer lipoliz estetik sorunlara nasıl etki eder?

İşlem uygulandığı kısımda dalgalar şeklinde 3 temel etki oluşur. Bunlar; fotomekanik etki, fototermal etki ve fotostimülasyon etkisidir.

Fotomekanik etki

Lazer ışınlarının uygulandığı bölgedeki yağ hücreleri fotomekanik etkiler nedeniyle bozulmaya başlar. Hücrelerdeki yağlar, hücrelerin aralarındaki boşluklara akmaya başlar. Fazla yağlar, ince bir kanül ile düşük basınçlarda emilerek vücuttan atılabildiği gibi, oldukları yerlerde bırakılarak doğal yollarla vücuttan çıkmaları da sağlanabilir.

Fototermal etki

Fotomekanik etkinin tesir ettiği bölgenin çevresinde fototermal etki nedeniyle damarlarda pıhtılaşma meydana gelir. Uygulama sırasında fototermal etki ile kanama engellenerek, işlem bitiminde morarma olması engellenmiş olur.

Fotostimülasyon etkisi

Fototermal etkinin tesir ettiği bölgenin dışında fotostimülasyon etkisi oluşur. Fotostimülasyon etkisi ile kollajen sentezi uyarılır ve yeni bağ dokularının meydana gelmesi sağlanır. Bu etki sayesinde ciltte toparlanmalar ve sıkılaşmalar oluşur.

Lazer liposuction ile klasik liposuction arasında ne fark vardır?

Klasik liposuction yönteminde, uygulanacak bölgeye sıvı aktarımı yapılarak yüksek basınçta fazla yağlar 3 ya da 4 mm’lik kanüller yardımıyla vücuttan çekilir. Genel anestezi ile hastane ortamında yapılan klasik liposuction tekniğinde morluk ve şişlikler 10 ya da 15 gün boyunca kalabilir. 2-2,5 ay kadar korse kullanılması gerekebilir. Vücut kendini toparlamaya 1 ayda başlar, 6 ayda ise son halini alır.

Lazer lipoliz hakkında sık sorulan sorular

“İyileşme süreci nasıldır?”

İşlemden sonra oluşan ağrılar hafif ağrı kesiciler ile giderilebilirler. Çok az morluk ve şişlik oluşabilir, fakat bunlar çok kısa bir sürede geçerler. İşlemden sonra iki hafta boyunca korse takılması gereklidir.

“İşlem sonrasında ne kadar dinlenme gereklidir?”

Çok geniş olmayan alanlarda yapılan uygulamalarda hastalar işlerine hemen dönebilirler. Günlük hayatı engellemeyen uygulamada iyileşme süreci oldukça kısadır.

“Lazer liposuction hangi bölgelere uygulanır?”

Yağ dokusunun yoğun olduğu her bölgede lazer liposuction kullanılabilir. Yağlanmanın en çok olduğu bölgeler; karın, bel, basen, bacak, boyun, kollar ve sırt bölgesidir. Çok geniş alanlarda lazer liposuction ile klasik liposuction teknikleri birleştirilerek daha iyi sonuçlar elde edilmesi sağlanabilir.

“Lazer lipolizin sağladığı yararlar nelerdir?”

Şişlik ve morluk çok az olduğu için korsenin giyilme süresi de çok kısa olmaktadır. İşlemin yeniden yapılması gerektiğinde hiçbir sorun olmadan tekrar uygulanabilir. Klasik liposuction ile şekillendirme yapılamayan kol içi, çenenin altı, karın bölgesinin üst kısmı, ayak bilekleri ve boyun gibi bölgelerde kolayca uygulanabilir.

“Lazer lipolizin başka kullanım alanları nelerdir?”

Lazer lipoliz terleme tedavisinde de kullanılabilir. Hiperhidroz denilen aşırı koltuk altı terlemesi vakalarında lazer lipoliz ile kesin sonuçlar alınır. Benzer bir şekilde, deri altında bulunan “lipom” isimli yağ bezeleri, hiçbir kesi yapılmadan lazer lipoliz ile yok edilebilir.

0 (312) 443-0337

Doç. Dr. Zühtü Demir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Doğum ya da diyetler sonucunda karın bölgesinde yağlanma, çatlaklar ve şekil bozuklukları oluşabilir. Karındaki gevşeme ve sarkma estetik olarak kötü bir görünüme neden olur.

Karın germe ameliyatı

Karın germe ameliyatı, karın bölgesinde bulunan fazla deri ile beraber yağ dokusunun çıkartılarak, karnın ön kısmındaki gevşekliğin giderilmesi şeklinde yapılır. Lazer liposuction ile birlikte yapılan karın germe operasyonlarında daha iyi sonuçlar alınır. Karın germe ameliyatı ile göbeğin altında bulunan çatlaklar yok olur, fazla yağlar vücuttan atılır ve karın duvarı eski gerginliğini tekrar kazanır.

Karın germe ameliyatı mini abdominoplasti ve abdominoplasti olmak üzere iki çeşittir. Mini abdominoplasti ile alt karındaki hafif çatlaklar ve sarkmalar tedavi edilirken, abdominoplasti ile ileri düzeyde çatlamış ve sarkmış cilt toparlanarak, karın kaslarının sıkılaşması sağlanır.

Genel anestezi ile hastane ortamında yapılan karın germe ameliyatı, yapılacak işlemin türüne göre 2 ya da 3 saat sürebilir. 1 ya da 2 saat sürebilen mini abdominoplasti, lokal anestezi ile yapılır ve genelde bir gün hastanede kalınması gerekir.

Karın germe operasyonunda, göbek deliği ile alt karın katlantı hizası arasındaki bölgeden çatlamış ve sarkmış deri ile birlikte fazla yağ dokusu çıkarılır. Göbek deliğinin üstündeki deri gerilip aşağı çekilir. Göbek deliği şekillendirilerek, gerek duyulması halinde liposuction ile bel ve göbek çevresindeki fazla yağ dokusu alınır. Esnekleşen karın kasları estetik ipliklerle sıkılaştırılır.

Karın germe ameliyatı sonrası

Operasyon sonrasında birkaç gün süren ağrılar oluşabilir. Ağrı kesici iğneler ya da ağız yoluyla alınan ağrı giderici haplar yeterli olabilir. Ameliyat sırasında dren konulur ve bunlar birkaç gün kalabilir. Dikişler kendiliğinden eriyip düşecekleri için alınmalarına gerek yoktur. Oluşan ameliyat izi kısa bir sürede yok olur. Ameliyattan sonra bir ay kadar korse kullanılması gerekir. Hastalar 7-10 gün içinde işlerine dönebilirler. Operasyondan sonraki 1,5-2 aylık süreçte ağır işlerden ve hareketlerden kaçınılması gerekir.

0 (312) 443-0337

Doç. Dr. Zühtü Demir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Cinsel organlarda doğum veya zamanla bazı şekil bozuklukları meydana gelebilir. Kişilerin özel yaşamlarında daha mutlu ve daha özgüvenli olmaları için genital bölge estetiğinden faydalanılabilir. Toplumumuzda cinsel organlarla ilgili şikayetler genelde konuşulmaz ve ayıp olarak nitelendirilir. Oysa ki bu sorunların paylaşılmaması psikolojik rahatsızlıkları da beraberinde getirerek, problemin daha da büyümesine neden olabilir. Pek çok hasta genital bölge estetiği yaptırdığını yakınlarına bile söylemez. Bu nedenle genital bölge ameliyatlarının varlığı çok az bilinir. Söz edilmemesi bu operasyonların yapılmadığı anlamına gelmez, aksine çok sayıda erkek ve kadın genital bölge estetiği geçirmekte ve özel hayatlarına daha mutlu bir şekilde devam etmektedirler.

Kadın genital bölge estetiği

Genetik sebepler, doğum, kontrolsüz diyetler ya da yaşlanma nedeniyle genital bölgede yapısal bozulmalar meydana gelebilir. Dış dudaklar tarafından hafifçe kapatılan iç dudakların simetrik bir şekilde olması, ideal genital bölge görüntüsüdür. Vajinal kanal dar ve çevresindeki kaslar vajinal sıkılığı sağlayacak kadar kuvvetli olmalıdır.

Normal doğum sırasında kadınların genital bölgesinde ciddi tahripler meydana gelir. Hastanede yapılmayan doğumlarda ya da birden fazla normal doğum yapmış kadınlarda genital bölgede şekil bozuklukları olması gayet normaldir.

Kadınların genital bölgelerindeki estetik sorunlar nelerdir?

  • İç dudakların fazla büyük olması,
  • Dış dudakların fazla büyük olması,
  • Dudaklar simetrik olmaması,
  • Dış dudak dolgunluğunun yeterli olmaması,
  • Vajinal kanalın geniş ve gevşek olması,
  • Genital bölgenin koyu bir renge sahip olması,
  • Epizyotomi izi ve rahim ağzı yırtıkları oluşmasıdır.

İç dudakların normalden büyük ve dışarıya doğru sarkması, en çok rastlanan genital bölge sorunudur. İç dudakların kahverengileşip kurumasına neden olan bu durum, daha çok normal doğum sonrası meydana gelir. İç dudaklar açık ve büyük olduğunda, genital bölge daha kolay enfeksiyon kapabilir. Ayrıca cinsel ilişki esnasında acı hissedilmesi kişiyi rahatsız edebilir. Oldukça basit bir işlemle iç dudakların boyutları normal düzeye indirilebilir.

Asimetri sorunları iç dudaklardaki diğer bir problemdir. Büyük tarafın küçültülmesi ile hastalar bu sorundan kurtulabilir.

Dış dudakların aşırı büyük olması nedeniyle genital bölge kaba bir görüntüye sahip olabilir. Dış dudaklar, basit bir operasyon ile küçültülerek genital bölgenin normal bir görünüme kavuşması sağlanır.

Dış dudaklar, yaşlılık ya da kilo kaybı gibi sebeplerle canlılıklarını kaybedip pörsümüş bir görüntüye bürünebilir. Bu durumda yağ enjeksiyonu ya da hazır dolgu ile dış dudakların dolgunluklarını kazanması sağlanabilir.

Normal doğum yapan kadınlarda vajinal kanal genişleyerek çevresindeki kaslar yırtılabilir. Hastane ortamı dışında ve çok fazla normal doğum yapan, şişman bebekler doğuran ve hastane ortamı dışında doğum yapmak bu tür sorunların oluşmasına neden olur. Vajinal kanalın genişlemesi ve gevşemesi cinsel ilişki esnasında iki tarafın da ilişkiden zevk almasını engelleyebilir. Bu tür sorunlar, vajinoplasti operasyonu ile tedavi edilebilir. Vejen çevresinde bulunan gevşeyen ve yırtılan kaslar onarıldığı gibi vajinal kanalın daraltılması sağlanır.

Çok fazla ağda yapılması ya da gebelik boyunca salgılanan hormonlar, genital bölgenin koyulaşmasına neden olabilir. Lazer ve peeling yöntemleri ile genital bölgenin rengi açılabilir.

Hastanede normal doğum yapan kadınlara epizyotomi uygulanır. Vajina girişinin yan tarafındaki bölgede nedbe dokusu oluşabildiği gibi, mukoza yırtıkları ve şekil bozuklukları da görülebilir. Bu tür sorunlar estetik cerrahi müdahale ile düzeltilebilir.

Kadın genital bölge estetiğinde en çok hangi işlemler uygulanır?

  • İç dudaklar küçültülür,
  • Dış dudaklar küçültülür,
  • Dudak asimetrileri düzeltilir,
  • Dış dudaklara dolgunluk kazandırılır,
  • Vajinal kanal daraltılır,
  • Genital bölgenin rengi açılır,
  • Epizyotomi skarı düzeltilir.

0 (312) 443-0337

Doç. Dr. Zühtü Demir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Yaşlılık, yer çekimi ve düzensiz diyetler nedeniyle popo aşağı doğru sarkabilir ve dolgunluğunu kaybedebilir. Popo estetiği ile kadınlar daha dolgun bir görünüme sahip olabilir.

Popo estetiğini düzeltmek için birden çok teknik bulunur. Kalçalar arasında bulunan katlantı izinin iç bölgesinden alınan kesi yardımıyla protez konulur. Hacmini kaybeden ve sarkan popo, protezler ile daha dolgun ve dik bir görünüme kavuşur.

Popo büyütme

Popo büyütmede protez dışında liposuction ve yağ enjeksiyonu da uygulanabilir. Popo bölgesinin dış-alt kısmı liposuction ile fazla yağ dokusundan arındırılır. Böylece poponun boyu küçültülerek sarkıklık azaltılır.

Popo bölgesinin orta-üst kısmına yağ enjeksiyonu uygulanarak, bu bölgenin daha dolgun ve dışa doğru çıkık olması sağlanır. Liposuction ile yağ enjeksiyonu birlikte uygulandıklarında bu bölgelerdeki selülitlerde ciddi derecede azalma görülür.

Popo germe ameliyatı

Poponun alt kısmındaki sarkmış deri ve yağ dokusu popo germe ameliyatı ile çıkarılır. Poponun alt kısmındaki katlantı yerinden kesi izi alındığı için iz, çok belli olmaz. Poponun orta-üst polü yağ enjeksiyonu yöntemi ile dolgunlaştırılır, böylece poponun hacmi artar ve daha estetik bir görünüme kavuşur.

Dolgu enjeksiyonu ile ameliyatsız popo büyütme

Dolgu enjeksiyonu ile popunun dolgunluğu artırılabildiği gibi dışa çıkık ve hacimli bir popoya sahip olunabilir. Bu yöntem, ameliyat gerektirmediği ve günlük yaşama hemen dönülebildiği için tercih edilir. Dolgunun kalıcılık süresi yalnızca 2 yıldır.

0 (312) 443-0337

Doç. Dr. Zühtü Demir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Kol bölgesinin aşırı yağlanması, kalınlaşması ya da sarkması koldaki şekil bozukluklarıdır. Üst kolun iç kısmındaki deri ince olduğu için çok kolay gevşeyebilir. Ani kilo değişimleri, yaşlanma, gebelik veya yapısal sorunlar nedeniyle kol bölgesinde deri sarkabilir veya bu bölgede yağlanma meydana gelebilir.

Her insanda yağlanma ve cilt sarkması farklı düzeylerdedir. Bazılarının kollarında aşırı yağlanma görülürken, bazılarında kolun iç ve arka kısmındaki deri gevşeyerek sarkar.

Kol germe ameliyatı

Kol germe ameliyatında, kolun iç ve alt kısımlarındaki fazla deri ve yağ dokusu çıkartılır. Hastane ortamında genel anestezi ya da sedasyon anestezisi ile yapılan ameliyat 2 saat sürer. Hastalar ameliyat oldukları gün taburcu edilirler.

Ameliyattan sonra oluşan şişliklerin el bölgesine inmesi için kolların yukarıda tutulması önerilir. Kol germe ameliyatlarında dren koyulabilir. Hastaya ameliyat sonrasında elastik bandaj uygulanır. Kişinin ağır hareketlerden kaçınması ve ilk iki gün kollarını dinlendirmesi gereklidir. Kolları yüksekte tutmak iyileşme sürecini hızlandırır. 2-3 hafta kadar kol korsesi takılması tavsiye edilir.

Lazer liposuction ile kol germe

Esnekliğini kaybetmemiş ve sarkmamış derilerde sadece yağlanma fazla ise lazer liposuction ile aşırı yağlanma tedavi edilebilir. Lazer ile cilt sıkılaşırken, fazla yağ vücuttan atılır. Lazer liposuction kol germe estetiği ile birlikte uygulandığında çok daha iyi sonuçlar alınır.

Ameliyatsız kol germe ve sıkılaştırma

Fokus ultrason tekniği ile ameliyatsız kol gerilmesi ve sıkılaştırması yapılabilir. Üst deri ve alt derideki fasya tabakası, fokus ultrason ile sıkılaştırılabilir. Böylece kolun gerginleşmesi ve sıkılaşması sağlanır. Fokus ultrason cihazı 13 mm’lik bir başlığa sahiptir. Bu başlık ile koldaki alt dokuların da toparlanması sağlanır. Kol germe ameliyatı ile fokus ultrason tekniği karşılaştırılmamalıdır. İki yöntemde alınan sonuçlar birbirinden farklıdır. Kol bölgesindeki sarkma miktarı az olan ve ameliyat olmak istemeyen hastalar ameliyatsız kol germe yöntemi ile bu sorunlarından kurtulabilirler.

0 (312) 443-0337

Doç. Dr. Zühtü Demir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Yaşlanma, hamilelik, aşırı kilo alıp verme ya da yer çekimi gibi çeşitli faktörler sonucu üst bacak bölgesinde yağlanma meydana gelir. Bazen de sarkma olmaksızın üst bacağın kalınlığı sebebiyle mevcut yağ dokusu olmaktadır. Özellikle yaşlılıkla beraber vücuttaki liflerin yapısı ve dizilimi bozulmakta ve sarkmalar meydana gelmektedir. İç bacakta sadece yağ dokusunun fazla olduğu durumlarda iç bacağı düzeltmek için  liposuction yeterli olmaktadır. Sarkmanın olduğu durumlarda ise bacak germe – uyluk germe (Thigh Lift) ameliyatı mutlaka yapılmalıdır. Sarkma ön planda ise uyluk germe ameliyatı ve liposuction birlikte yapılabilmektedir. Bacağın diğer bölgelerine de liposuction yapmak hem bacağın daha gergin hem daha düzgün olmasını sağlamaktadır. Ancak her hastanın yağ dokusu ve sarkma miktarının değişken olması sebebiyle her hasta ayrı değerlendirilmelidir. Genç hastalar bu ameliyat için uygun olmamakla beraber uygun olan hastalar genellikle yaşlı ve aşırı kilolu olup bu kiloları vermeden ötürü sarkma meydana gelen hastalardır. Gençler ve iç bacak bölgesinde yağ dokusu fazlası olanlar için liposuction yeterli olmaktadır.

Uyluk Germe Ameliyatı

Üst bacakta deri sarkmalarının olduğu bölgede kesiler yapılarak sarkmış olan deriler ve fazla yağ dokuları çıkartılır. Alt kısımda kalan deri çekilip kasık bölgesine dikilir, bölge gergin hale getirilir. Sarkmanın olduğu bölgeye göre kesi şekli ve tedavi değişebilir. Hastanın sarkma ve yağ dokusu bölgesine göre kesiler kasık bölgesinde yatay ya da dizden kasığa kadar dikey şekilde olmaktadır. Hasta için en uygun yönteme hasta ile birlikte karar verilir. Kan birikimini önlemesi amacıyla drenler yerleştirilir ve ertesi gün ya da 3 gün içerisinde alınır. Uyluk germe ameliyatı 2 saat sürmekte, sıklıkla genel anestezi altında hastane ortamında gerçekleşmektedir.  Hasta ertesi gün taburcu edilir.

Ameliyat Sonrası

Ağrı kesici kullanımı ile birlikte süreç ağrısız atlatılabilir ancak dikiş kısmı idrar temasına ve enfeksiyona çok yakın bir bölge olması dolayısıyla yarada iyileşme problemleri oluşabilir. Temiz bir bakım ve pansumanlarla süreç daha kolay ve sorunsuz atlatılabilir. Hastanın bir süre için korse kullanması gerekmektedir. Hastanın günlük aktivitelerini 1 hafta boyunca kısıtlaması gerekmektedir. Ameliyattan 48 saat sonra duş alınabilir,1 haftadan sonra rutin aktivitelere geri dönülebilir. Ancak spor veya egzersizlere geri dönmesi 1-2 ayı bulmaktadır. Alınan dokunun ve sarkmanın fazlalığına göre iz kalabilir. 1 sene içerisinde izler hastayı rahatsız etmeyecek şekilde belirsizleşmektedir.

0 (312) 443-0337

Doç. Dr. Zühtü Demir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Bol miktarda melanin pigmenti içeren, deride kabarık şekilde bulunan cilt lezyonları “ben” olarak adlandırılır. Daha çok yüzde bulunan benler, kolda, sırtta veya bacaklarda da bulunabilir. Genetik sebepler nedeniyle benler oluşabileceği gibi, güneşe maruz kalındığında da  cilt yüzeyinde kabarıklıklar meydana gelebilir.

Benler iki şekilde tedavi edilebilir, lazerle ya da ben aldırma ameliyatı ile.

Lazer ile ben aldırma

Minik ve nokta görünümündeki benler lazer ile tedavi edilebilir. Uygulama sonrasında ciltte kahverengimsi bir renkte pullanma görülebilir. Bu pullanma 3 ya da 5 günde dökülür ve deri normal rengine döner ve hiçbir iz kalmaz.

Ben aldırma ameliyatı

Hastane ortamında lokal anestezi altında yapılan ben aldırma ameliyatında eliptik bir kesi yardımıyla ben alınır. Kesi yapılan bölge ince iğneler kullanılarak dikilir. Operasyondan sonraki dördüncü ya da beşinci gün dikişler alınır. Benlerin alındığı bölgede pembe bir iz oluşur. Birkaç ay içinde, oluşan izler belirginliğini kaybederek kişileri rahatsız etmeyecek hale gelirler. Benler alındığında gerek duyulması halinde patolojiye gönderilebilirler.

Ben alma işlemi nedir? Ben aldırmanın zararları var mıdır?

Benlerin çoğu zararsızdır. Yalnız estetik olarak kişileri rahatsız ettikleri için genelde kozmetik ürünlerle kapatılmaya çalışılır. Zaman içinde benlerin güneş ışığından etkilenerek şekil değiştirdikleri görülebilir. Çok fazla büyüyebilir, üzerlerinde yara izleri oluşabilir, kanayabilir ya da renkleri değişebilir. Böyle durumlarda aile hikayesi ve açık tenli olmak büyük önem taşır. Sağlık açısından risk oluşturan benlerin alınması gereklidir.

Ben aldırma işleminde iyileşme süreci nasıldır?

Ben aldırma uygulaması oldukça kısa süren bir işlemdir. Pansuman yapılmaz ve kişi günlük hayatına hemen dönebilir. Benlerin alındığı bölgede 3 ya da 4 gün boyunca pullanma meydana gelebilir. Pullanma sonrasında deri pembeleşir. Cildin kendi rengine dönmesi ve iz bırakmadan iyileşmesi çok kısa sürede gerçekleşir.

0 (312) 443-0337

Doç. Dr. Zühtü Demir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Lazer liposuction yönteminde, yağlar lazer ışınları ile eritilerek cildin daha sıkı bir görünüm kazanması sağlanır. Diyet ya da egzersizle yok edilemeyen yağlar, liposuction tekniği ile kolayca eritilir. Klasik liposuctionda kullanılanlardan daha ince fiber kanüller kullanılır, bu yüzden herhangi bir iz oluşmaz. Lazer liposuction ile sadece yağlar eritilmez, aynı zamanda cilt toparlanarak gevşemiş görüntü yok edilir.

Lazer lipocustion nedir?

Slimlipo veya smart lipo lazer olarak isimlendirilen son teknoloji ürünleri ile yapılan lazer liposuction yönteminde yüksek başarı oranları elde edilir. Lazer liposuction tekniğinde, yağ hücreleri lazer ışınları ile eritilerek vücuttan atılırlar. Bu yöntemde yalnızca yağ hücreleri tahrip olur. Çevredeki doku, sinir ya da damarlar işlemden etkilenmez.

Lazer liposuction yönteminin sonuçları nelerdir?

Lazer liposuction ile yağ dokuları eritildiği için sıvılaşırlar ve vücuttan alınmaları daha kolaylaşır. Yüz ve boyun bölgelerindeki yağlanmalar lazer ile eritildikten sonra vakumlanarak alınmaları gerekmez. Lenf sistemi yoluyla doğal bir şekilde vücuttan atılırlar. Lazer liposuction yöntemi ile sarkma ya da şekil bozuklukları oluşmadan ciltteki aşırı yağlanma yok edilir.

0 (312) 443-0337

Doç. Dr. Zühtü Demir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Daha çok yüz bölgesine uygulanması tercih edilen yağ dolgusu vücudun diğer bölgelerine de güvenle uygulanabilir. Diğer dolgulardan farkı, vücudun kendi içindeki dokulardan faydalanmasıdır. Bu nedenle hiçbir alerjik tepkimeye neden olmaz.

Yağ dolgusu ameliyatı

Yağ enjeksiyonu ile vücutta bulunan yağ dokusunun başka bir yere aktarılması işlemi, yağ dolgusu ameliyatıdır. Yağ dokusunun yoğun olduğu verici bölge, vücudun pek çok yerinden seçilebilir. Daha çok karın, bel veya dizlerin içinden yağlar alınır.

Uygulama hastane ortamında ve lokal anestezi altında yapılır. İşlemin çeşidine göre yarım saat ile 1 saat arasında içinde tamamlanabilen ameliyatta yağ dokusu alınan bölgede morluk ve şişlik oluşabilir. Bu morluklar ve şişlikler, kısa bir sürede uygulanan buz tedavisi ve morluk giderici kremler ile yok olur.

Aktarılan yağ dokuları yerleştikleri bölgede yaşamaya devam ederek, dolgu maddesi olarak etki ederler. Üçüncü ya da dördüncü gün yağ dokusunda tomurcuklanmalar başlar. Her yağ hücresinin kendine ait bir kan damarı oluşur ve böylece yağ hücreleri beslenir. İlerleyen dönemlerde aktarılan yağ dokularının yarısı yaşarken, kalanı vücuttan lenf sistemi yoluyla atılır. Uygulamanın kalıcılığı kişiden kişiye değişir.

Kök hücre ile yağ aktarımı

Yağ dokuları aktarılırken, ne kadar yağ hücresinin hayatta kalacağı yaşanan en önemli sorunlardan biridir. bazı hastalarda yağların büyük bir çoğunluğu yaşarken, bazılarında aktarılan yağ dokularının bir kısmı vücuttan doğal yollarla atılır. Bu tip durumları yaşamamak için en etkili yöntem kök hücre ile yağ transferi yapmaktır. Kök hücre enjeksiyonu ile yağ dokularının hayatta kalma oranı yüzde 60’a ya da yüzde 70’e çıkar.

Yağ dolgusu vücudun hangi bölgelerine uygulanabilir?

Daha çok yüz bölgesinde uygulanan yağ dolgusu ile dudaklar kalınlaştırılır, elmacık kemiği ve çene ucu daha belirgin hale getirilir, alın çizgileri yok edilir ve kaşların arası dolgunlaştırılır. Zayıf bir yüze sahip kişilerin yanakları dolgunlaştırılabildiği gibi çökük kısımlar da düzeltilebilir. Burun şekillendirmek ve göz altı çukurlarını yok etmek için yağ dolgusundan faydalanılabilir.

Vücut hatlarını belirginleştirmek, memeleri büyütmek, poponun daha dolgun olmasını sağlamak, çarpık bacak tedavisi, bacak içlerini daha kalın hale getirmek , liposuction sonrası ciltte meydana gelen çukurları doldurmak ve ellerdeki hacim kayıplarını yok etmek, yağ dolgusu ile mümkündür.

0 (312) 443-0337

Doç. Dr. Zühtü Demir

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Vücut Estetiğinde Bilinmesi Gerekenler

Beden yapılarında çeşitli sebeplerle şekil bozuklukları meydana gelebilir. Çok hızlı bir şekilde kilo alıp verme, beslenme bozuklukları, gebelik ve genetik sorunlar vücutta bozulmalara neden olabilir. Egzersizler, sağlıklı ve düzenli beslenme ya da spor ile estetik sorunlar çözülemiyorsa, bu durumda estetik operasyonlar ile gerekli düzeltmeler yapılarak kişilerin daha güzel görünmeleri sağlanır.

Liposuction, popo estetiği, karın germe ve saç ekimi, en çok yapılan estetik operasyonlardır. Doğum yapan kadınlar, doğumdan sonra karın bölgelerinde oluşan deformasyonlarından, karın germe ameliyatı ile kurtulurlar. Liposuction ile fazla yağlar eritilir, saç ekimi dökülen saçların yerine gür ve canlı saçlar gelir.

Vücut estetiğinde ameliyatlı ya da ameliyatsız yöntemler kullanılarak hastaların fazla yağ dokuları alınabilir, vücutlarındaki sarkmalar, kırışıklıklar ve benler alınabilir. Uygulamaların çoğu ağrısız ve kısa sürede iyileşme imkanı sunar.

Vücut Estetiği Muayene Randevusu

Vücut estetiği hakkında ki sorularınız ve randevu için (0312) 443 0 337 'den ulaşabilirsiniz.

Language »