Ameliyatsız yüz germe operasyonları, ameliyat olma konusunda endişeleri olan hastalar için oldukça ideal bir yöntemdir. Ameliyat sürecinden rahatsızlık duyan ve daha kısa sürelerde iyileşmek hastalar için pek çok yüz germe tekniği vardır. Zaman içinde yüz bölgesinde oluşan şekil bozuklukları ameliyatsız yüz germe yöntemleri ile tedavi edilerek hastaların daha genç ve sağlıklı görünmeleri sağlanır.
Ultherapi, mezoterapi ve iple germe gibi tedaviler ile cildin daha pürüzsüz ve parlak bir görünüm alması sağlanır. Cerrahi müdahaleler daha kalıcı olsa da hastalar artık daha basit ve hızlı yöntemlerle tedavi olmak istiyor.
Cerrahi müdahale gerektirmeyen ameliyatsız uygulamalar
Dolgu uygulamaları ile yüz germe
Kırışıklıkların ve çizgilerin içlerini doldurmak, yaşlanma ile birlikte azalan yüz hacmini eski haline getirmek, yüzün gölgeli ve çökük görünmesine neden olan yüzdeki çökükleri düzeltmek için dolgu uygulamalarından faydalanılır. Dolgular hyalüronik asit içeren maddelerden oluşur.
Dolgu maddeleri ile gözaltlarındaki hacim kayıpları giderilir, morluklar azaltılır ve elmacık kemikleri belirginleştirilir. Kaş kaldırma uygulamalarında da dolgudan yararlanılır. Kalıcılığı 6 ay ile 2 yıl arasında değişen dolgular ile hastalar daha ameliyat stresine girmeden istedikleri estetik görüntülere kavuşurlar.
Yüz mezoterapisi
Cildin doğal yapısında bulunan vitamin, mineral ve aminoasitlerin dolgu malzemelerinde kullanılarak, tedavi uygulanacak yere minik iğneler yardımıyla enjekte edilmesi işlemi, yüz mezoterapisidir. Bu tedavi ile cilt daha sıkı bir görünüm kazanırken, kan dolaşımı düzenlenir ve derideki kolajen üretimi çoğalır.
Ultherapy
Ultherapi tekniğinde ultrason teknolojisi kullanılır. Bu tedavide cildin üst tabakasından ziyade derinin en alt tabakalarına ses dalgaları gönderilerek, cildin alt katmanlarındaki hasarlar düzeltilir. Ultherapi ile cilt daha sıkı ve toplu bir görünüme bürünür. Tek seansın yeterli olduğu tedavide hastaların yaşına göre 6 ay ya da 1 yıl sonra tedavinin tekrarlanması gerekebilir.
İple yüz germe
Mikro iğnelerin içine konulan, PDO adı verilen iplikler cildin alt kısmına, tedavi edilecek bölgeye konulur. Bu iplikler hiçbir alerjik reaksiyona neden olmadan, uygulandıkları yerde kan dolaşımını artırır, cildi tamir eder ve kolajen üretimini destekler. Zamanla PDO iplikler erir, fakat ciltte bu ipliklerin çevresinde oluşan lift etkisi, ağ görevi görerek cildin korunmasını sağlar.